- Visual Tastes -

Bearnaisesås med Basilika – Béarnaise Sauce with Basil

bearnaise (2)

Imponera familjen eller gästerna med hemmagjord, jättegod bearnaisesås! Och vad som kan vara vår lilla hemlighet, är att det här receptet gör det JÄTTE ENKELT. Genom att klicka ner smöret så hjälper du såsen att hålla samma, men ge den alltid din fulla uppmärksamhet, så kommer den bli perfekt! Basilikan tycker jag passar perfekt i en bea med sin kryddiga smak och så ger den såsen sin unika touch.

Bearnaisesås med Basilika

Till 4 personer

 • 1 dl vitvinsvinäger
 • 1 stor schalottenlök
 • 1 msk dragon
 • 3 äggulor
 • 1 msk vatten
 • 1 msk citronsaft
 • 200 g smör i bitar
 • ca 2 msk finhackad basilika
 • chayenne peppar
 • salt

Hacka löken fint. Koka vinägern tillsammans med löken och dragonen, reducera tills 1-2 msk vätska är kvar. Sila blandningen, tryck ut så mycket vätska du kan ur löken och låt svalna. Vispa upp äggulorna tillsammans med vatten, citronsaft och vinägersaften. Låt blandningen värmas upp över ett vattenbad, vispa hela tiden. När såsen växt i volym och blivit skummig så är det dags att tillsätta smöret, en klick i taget. OBS: såsen får aldrig koka! Om den inte tjocknar så behöver den mer värme. Tillsätt basilikan och smaka av med salt och chayenne peppar.

-english-

Impress your family or guests with homemade, delicious bearnaise sauce! And what can be our little secret – this recipe makes it SUPER SIMPLE to make. By adding the butter one piece at a time you help the sauce to keep together, but always give it your full attention, and it will be perfect! I think basil fits perfectly in a bea with its spicy taste and it gives the sauce its unique touch.

Bearnaise Sauce with Basil

For 4 people

 • 1 dl white wine vinegar
 • 1 large shallot
 • 1 tablespoon tarragon
 • 3 egg yolks
 • 1 tbsp water
 • 1 tbsp lemon juice
 • 200g butter, cut into pieces
 • about 2 tablespoons finely chopped basil
 • chayenne pepper
 • salt

Chop the onion finely. Boil the vinegar with onions and tarragon, reduce until 1-2 tablespoons liquid remain. Strain the mixture, press out as much liquid you can from the onions and let cool. Beat the egg yolks with water, lemon juice and vinegar. Allow the mixture to warm up over a water bath, whisking continuously. When the sauce grown in volume and become frothy, it’s time to add the butter, one click at a time. Note: The sauce should never boil! If it does not thicken it needs more heat. Add the basil and season with salt and chayenne pepper.

About these ads

Ett svar

 1. Pingback: Grillat kycklingbröst med klyftpotatis och beanaisesås « Gabriella´s MAT

Kommentera Avbryt svar

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Join 116 other followers

Powered by WordPress.com