– Visual Tastes –

Paj med Broccoli och Kassler

Denna klassiska matpaj har jag smaksatt med salvia och dijonsenap för att ta fram det bästa av dessa enkla ingredienser. God att servera med en kall yoghurtsås med tex vitlök. Är man fler än tre rekommenderar jag att göra en dubbel stas. Den goda fyllningen och det krispiga pajskalet gör det svårt att sluta ta en liten bit till…

Pajdeg:

 • 3 dl vetemjöl
 • 125g kallt smör
 • 2 msk vatten

Det absolut enklaste är att blanda denna pajdeg i matberedaren. Låt den därefter gärna vila i kylen 15-30 min. Tryck därefter ut den i en pajform som är 24 cm i diameter.

Fyllning:

 • 1 broccoli
 • 1 lök
 • 200g kassler
 • 3 ägg
 • 3 dl mjöl
 • 3 msk dijonsenap
 • 1 msk hackad salvia
 • En god lagrad ost
 • salt och peppar

Skär broccolin i små buketter, hacka lök och kassler smått. Bryn kasslern tillsammans med lök och salvia så att den vattnar ur sig. Lägg kasslern i pajskalet och broccolibuketterna över. Blanda ägg, mjölk, dijonsenap, salt och peppar till äggstanning. Häll över kasslern och toppa med riven lagrad ost. Grädda i 175 grader i 30-40 min. När den fått tillräckligt med färg kanske du behöver lägga på folie så att pajen inte bränns. När den är färdig så låt den stå och vila i ca 10min. Servera med yoghurtsås och fräsch sallad.

Kommentera Avbryt svar