– Visual Tastes –

Kladdkaka med valnötter och mörk choklad

Denna extremt tillfredställande kladdkaka hittade jag på min favoritblogg för allt som går att mätta sötsuget och baklusten med. På Söta Saker, länken leder till receptet, skriver Theresia Erneborg om kakor, tårtor, godis marmelader och mycket mer. Hennes recept är oftast enkla och tack å lov i ganska liten skala….

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100g smör
  • 1/2 tsk salt
  • 100g minst 70 % choklad
  • 2 1/2 dl mjöl
  • 100g grovhackade vanötter

Låt smöret och chokladen smälta tillsammans på mycket låg värme medan du vispar ägg, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt smörblandningen till äggvispet och rör ner nötter och mjöl. Häll ner i en smord form, jag ”bröade” min med kokos, och grädda i ugnen i 15-20 min i 200 grader. Servera med grädde eller glass och ev. färska bär.

 

Kommentera Avbryt svar

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 121 andra följare

Skapa en webbplats med WordPress.com