- Visual Tastes -

Kolakrämig Ananaspaj

Den här pajen serveras helst med lite glass när den fortfarande är ljummen. Tycker man som jag om ananas, kola och kokos så kommer den garanterat få högsta betyg hemma hos er också. När jag väl funderat ut vad som skulle passa som fyllning så var det väldigt lätt att fixa ihop den, var bara vaksam så att inte pajdegens kanter smälter ner i formen.

 

Pajdeg

  • 150g smör
  • 3 dl mjöl
  • 1 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
Blanda ihop alla ingredienser i en matberedare. Klä en pajform med degen (24 el 26 cm) och förgrädda med folie som håller kanterna uppe. 10 min i 200 grader med folie och några minuter utan.

Fyllningen

  • 2 burkar ananas (2x225g)
  • 2 dl kokosflingor
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker

Häll av spadet från ananasen och mixa sönder den. Blanda med kondenserad mjöl, kokos, ägg och vaniljsocker. Häll i pajskalet och grädda i ca 20 min i 200 grader. Om man känner på pajen när man tror den är klar så känns det ganska tydligt om fyllningen har stelnat el ej. Servera ljummen med en god vaniljglass.

 

About these ads

Kommentera Avbryt svar

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Join 116 other followers

Powered by WordPress.com