- Visual Tastes -

Linsgryta med Kokosmjölk & Röd currypasta – Lentilstew with Coconutmilk & Red currypaste

Linsgryta med kokosmjöl, curry och ciliGod som het gryta med bröd eller ris en kylig vinterkväll. Nu när det redan är varmt så tycker jag om att äta den ljummen eller kall i tunnbröd. Smakrikt och gott med hetta. Det här receptet blir en ganska stor stats men grytan går bra att frysa.

Till 4-6 portioner

 • 25og röda linser
 • 400ml krossade tomater
 • 3ooml kokosmjölk
 • 2 dl vatten
 • 2 kycklingbuljongtärningar
 • 1 lök
 • 2 vitlökar
 • 2 små zucchini
 • 2 morötter
 • 1 grön paprika
 • 1 sötpotatis
 • 2 msk röd currypasta
 • 3/4 dl mango chutney
 • 2 små starka chili el 2 tsk sambal oelek (mängd efter smak)
 • salt
 • solrosolja/rapsolja

Hacka zucchini, morötter, sötpotatis och paprika. Till gryta rekommenderar jag bitar i storlek som sockerbitar, till wraps mindre. Hacka lök, vitlök och chili och fräs utan att de få färg tillsammans med currypastan. Tillsätt de övriga grönsakerna, linserna, vattnet, kokosmjölken, de krossade tomaterna och kycklingbuljongen. Låt sjuda under omrörning tills linserna är mjuka och det blivit en tjock gryta. Stäng av värmen och låt svalna något. Blanda i mango chutney och smaksätt med salt och ev. mer currypasta.

-english-

A very tasty stew, perfect with bread or rice a chilly winter evening. Now that it’s already hot outside I like to eat it warm or cold in flatbreads. This recipe makes for quite large portions so feel free to freeze some of it, perfect to heat up when you have little time too cook.

Lentilstew with Coconutmilk & Red currypaste

For 4-6 servings

 • 25og red lentils
 • 400ml crushed tomatoes
 • 3ooml coconut milk
 • 2 dl water
 • 2 cubs chicken broth
 • 1 onion
 • 2 garlic cloves
 • 2 small zucchinies
 • 2 carrots
 • 1 green pepper
 • 1 sweet potato
 • 2 tablespoons red curry paste
 • 3/4 dl mango chutney
 • 2 small strong chillies or 2 tsp sambal oelek (amount to taste)
 • salt
 • sunflower oil / rapeseed oil

Chop the zucchini, carrots, sweet potatoes and peppers. For a stew, I recommend bits in sizes of sugar cubes, for wraps – smaller. Chop the onion, garlic and chilli and fry until they are soft with the curry paste. Add the other vegetables, lentils, water, coconut milk, the crushed tomatoes and chicken broth. Simmer, stirring until the lentils are soft and it has become a thick stew. Turn off the heat and let cool slightly. Stir in mango chutney and season with salt and more curry paste if necessary.

About these ads

Kommentera Avbryt svar

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 119 andra följare

Skapa en webbplats med WordPress.com