– Visual Tastes –

Maltesisk korv med bulgursallad

Jag vet att det är oförsvarligt länge sedan jag senast la upp ett inlägg. Men jag har inte slutat laga mat eller blogga! Min familj kom ner som en liten svensk invasion på ön och jag som trodde att jag ändå kunde blogga varje kväll fick tänka om… Efter en hel dags sightseeing och guidning är man bevisligen helt slut. Detta bjöd jag iallafall min familj på en av kvällarna. Korven heter verkligen ”Maltesisk korv” och är kryddad med koriander, vitlök och persilja. Man kan köpa både den vanliga varianten och en med mindre salt, rå eller rökt. Korven blir mycket saftig och god, kryddorna är inte för starka och passar utmärkt ihop med fläskköttet. Bulgursalladen rekommenderas verkligen som tillbehör till kött. Jag tycker bulgur är gott som ger mer tuggmotstånd än couscous och kan ju varieras precis med vad man har hemma.

Bulgursallad till 4 personer

  • 250g bulgur
  • 4 tomater
  • 2 späda morötter
  • 2 vårlökar eller salladslökar
  • 250g fetaost
  • några kvistar persilja
  • olivolja
  • salt & svartpeppar

Koka bulgur efter instruktionerna på paketet. Hacka tomaterna, morötterna, löken och fetaosten och blanda med den något svalnade bulgurn. Finhacka persilja och blanda ner, smaka av med några matskedar olivolja, salt och peppar. Stek under tiden korven på medelvärme, gör hål med en gaffel i korvskinnet så att den inte spricker. Går också att tillaga i ugn, se bara till att den inte överlagas och blir torr.

 

Kommentera Avbryt svar

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 121 andra följare

Skapa en webbplats med WordPress.com