– Visual Tastes –

Kyckling med Curry

För några veckor sedan hittade vi en liten hål-i-väggen butik i Valletta, Maltas huvudstad, där det fanns kryddor och grejer i alla de slag. Kunden före oss köpte curry. Och vilken curry! När den hälldes upp på vågen, såldes nämligen i lösvikt, så var det som ett väldoftande guldstoft hämtats från en av butikens gömmor. Sådan fantastisk färg och doft, vi köpte såklart med oss lite hem vi med! När min familj var på besök så lagade jag en enkel men mycket god rätt med denna curry Här är receptet.

Till 6 personer

 • 6 kycklingfiléer
 • 2 msk curry
 • 1 msk paprika krydda
 • 2 tsk salt
 • smör
 • 3 dl grädde
 • 2 dl kycklingbuljong
 • 2 msk curry
 • spad från kycklingen
 • 6 msk mjöl + 3 msk kallt vatten
 • smör
 • salt

Blanda curry, paprika krydda och salt. Häll kryddblandningen jämn över kycklingfiléerna, på båda sidor och bryn kycklingen i smör. Sätt in i ugnen med nån deciliter vatten i 200 grader tills kycklingens innertemperatur är ca 70 grader. Låt sedan vila och använd stekspadet till såsen.

Hetta upp en kastrull med lite smör, häll ner curryn och låt den fräsa i någon minut. Tillätt grädde, buljong och spad ifrån kycklingen. Rör ut mjölet i vattnet tills det är utan klumpar och häll ner i såsen under omrörning. Låt koka upp och tjockna. Smaka av med salt och ev. mer curry. Servera med ris och en sallad.

Kommentera Avbryt svar

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 120 andra följare

Skapa en webbplats med WordPress.com