– Visual Tastes –

Pumpasoppa med persilja och solrosfrön

Det är den här soppan som jag skrev om tidigare, det var egentligen bara ett experiment. Jag hade haft en liten butternut squash pumpa i flera veckor hemma och jag trodde inte ens den skulle vara okej att äta längre. När jag köpte den hade jag idén att göra en soppa, kanske hade jag sett något recept och blivit sugen på att testa. Men nu har det hunnit bli så varmt här att soppa inte längre kändes särskilt lockande… så den stackars pumpan ligga och vänta på uppmärksamhet i en halv evighet. Men sen när vi skulle ha tapas häromkvällen så bestämde jag mig för att tag i den blekorange frukten …grönsaken? Jag delade den på mitten och upptäckte att fruktköttet var helt intakt! Om än lite hårt.  Jag hackade, och kokade och mosade och tillslut så blev det en alldeles fantastisk liten soppa. Den var perfekt att ha som förrätt, lite ger mersmak och inte för mycket för att man ska tröttna. Söt smak och krämig konsistens, men snygg kontrast av grön persilja och knapriga solrosfrön. Det svåra nu är måtten på allt jag hade i, men jag försöker uppskatta så gott det går så får ni väl vara försiktiga och känna efter själva, om någon nu vill testa!

Till 4 förrättsportioner

  • 1 liten butternut squash
  • 1 schalottenlök
  • 2 vitlökar
  • 1 dl vatten + 2 dl vitt vin
  • 3-5 dl mjölk
  • 1 hönsbuljong
  • salt & svartpeppar
  • fint hackad persilja
  • rostade solrosfrön
  • olivolja

Skala pumpan, ta bort fröna och skär i relativt små bitar. Hacka löken fint och fräs den i någon minut utan att den får färg. Tillsätt pumpan och vattnet + vinet, sjud under lock tills pumpan blivit mjuk. Tillsätt mer vatten om nödvändigt, pumpan ska gå att mosa. Nu kan du välja om du tycker det är tillräckligt att mosa pumpaköttet eller om du vill mixa det. Jag mosade bara, och det var trevligt med en ganska köttig och tjock konsistens. Tillsätt nu kycklingbuljongen, persilja och mjölk. Mängden mjölk beror lite på hur tjock du vill ha soppan. Låt koka upp, smaka av med salt och peppar. Garnera med rostade solrosfrön och ringla gärna över lite olivolja vid servering.

Kommentera Avbryt svar

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 121 andra följare

Skapa en webbplats med WordPress.com