- Visual Tastes -

Citroncheesecake med Aprikosglasyr

Detta fina recept hittade jag i cupcakes variant på den fantastiska bloggen m.ade by m.ary. Det såg så söta ut på bilderna att jag bara var tvungen att testa receptet. Cheesecaken var godast kall, fräsch med citronsmak och det var både gott och vackert med aprikosglasyren. Jag garnerade med aprikosbitar och riven vit choklad, vilket var fint tills chokladen smälte… Vill man se hur fina de var som cupcakes så är det bara att klicka på någon av länkarna ovan, eller om ni vill upptäcka en verkligen jättefin mat- och bakblogg.

  • 600g philadelphiaost
  • 110g strösocker
  • 2 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • finrivet skal och saft ifrån 1 citron
  • 1 pkt digestive
  • 50g smör
  • 200g aprikosmarmelad
  • 3 msk vatten

Sätt ugnen på 175 grader. Smula söner digestivekexen och smält smöret. Blanda smör och kex och häll i en form med löstagbar kant. Forma kexblandningen till en fast och jämn botten genom att trycka försiktigt och circulera med botten på en sked. Förgrädda botten i ca 10 min. Under tiden, vispa ägg och socker poröst, rör ner philadelphiaosten och vispa tills det är en jämn smet. Rör ner citronskal och saft samt vaniljsocker. Häll ner i formen och grädda i 30 min. Stäng sedan av ugnen och låt cheesecaken bakas klart i eftervärmen i ca 20 min. Rör ut vattnet i marmeladen och hetta upp blandningen på spisen. Sila bort aprikosbitarna och häll sedan glasyren på cheesecaken. Låt stelna i kylen.

About these ads

Kommentera Avbryt svar

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Join 116 other followers

Powered by WordPress.com