– Visual Tastes –

Grillat med krämig Potatissallad och Kryddsmör

Detta blev en riktigt god sommarmiddag. Kött som smälter i munnen och som smaksatts med marinad och kryddsmör, tillsammans med min nya favorit till potatissallad. Servera med en fräsch sallad och ett gott vin, en fin sommarkväll tillsammans med familj och vänner. För livet är tänkt att fyllas med fina minnen av det vi håller kärt, eller hur?

Potatissallad 4 portioner

 • 1 dl rapsolja
 • 2 äggulor
 • 2 vitlöksklyftor
 • kayennepeppar
 • salt & svartpeppar
 • 100g soltorkade tomater
 • 100g valnötter
 • 1 rödlök
 • 1 kruka basilika
 • saft av 1 citron (skalet till kryddsmöret)
 • 1 kg potatis

Skala potatisen och dela varje potatis i 4 delar, så långt det går såklart, bitarna ska vara lika stora. Sätt på kokning och gör under tiden aiolin. Vispa ihop äggulorna, häll ner oljan i en tunn stråle under konstant vispning. Pressa vitlöken och ha i blandningen, tillsätt även citronsaften, salt, svartpeppar och kayennepeppar. Hacka basilikan och tomaterna i strimlor, skär löken i tunna skivor, krossa nötterna lätt och blanda ner allt i aiolin. När potatisen har kokat klart, häll av vattnet och låt svalna något. Blanda med aiolin och låt dra i ca 15 min innan servering.

Marinad till köttet

 • Valfritt kött, fläsk eller nöt – vi hade entrecote
 • 1 dl hp sås – Spicy, hot woodsmoke flavour
 • 3 vitlöksklyftor
 • 1 msk timjan
 • 1 msk rosmarin

Krossa vitlöken och blanda ner i hp såsen tillsammans med örterna. Lägg köttet och marinaden i en platspåse, då kommer marinaden åt mest. Låt vila i kylen över dagen eller i ett dygn. Salta och peppra vid grillning.

Kryddsmör

 • 1 dl smör
 • handfull hackad persilja
 • rivet skal av 1 citron
 • 3 msk chilisås

Blanda ihop väl, lägg i plastfolie och forma till en rulle. Lägg i kylen eller frysen – beror på hur mycket tid du har kvar innan servering – för att bli fast.

Kommentera Avbryt svar

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 120 andra följare

Skapa en webbplats med WordPress.com