– Visual Tastes –

Medelhavspaj med tonfisk, tomater och vitlök

Vilken fin dag, jag är ledig och ska fira midsommar med mycket god mat såklart, tillsammans med mannens familj. Förättspasta, grillat och tårta ska det bli. Ha nu en fantastisk dag alla och hoppas att det blir fint väder så att ni kan vara ute. Här är det som vanligt blå himmel och väldigt väldigt varmt…. jag håller mig inomhus till kvällen. Hoppas ni har en fin midsommarstång att dansa kring och blommor i håret!

Här får ni receptet på min absoluta favoritpaj. Så saftig och smakrik, lika god kall som varm. Förbättrade även pajskalet den här gången så nu är den i sin ultimata version. Har i vanliga fall oliver men testade nu med kapris, fungerade lika bra som sälta – bara att välja vad som du själv tycker om bäst. Gott med en kall yoghurtsås till och en fräsch sallad.

Pajskal – till pajform 24-26 cm i diameter

 • 4 dl vetemjöl
 • 100g smör
 • 1 ägg
 • 1 msk vatten

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda till en deg i matberedaren, tryck ut i formen, nagga med gaffel och låt vila i kylen i ca 15 min. Förgrädda sedan i ca 10 min.

Fyllning

 • 2 burkar tonfisk i vatten
 • 1 rödlök
 • 2-3 vitlöksklyftor
 • 2 stora tomater
 • 5 sardeller
 • 1/2 dl oliver eller 3 msk kapris
 • 3 ägg
 • 2 dl mjölk
 • svartpeppar
 • e. färsk oregano eller basilika
 • 1-2 dl riven lagrad ost
Finfördela tonfiskköttet, finhacka sardellerna och blanda ner i tonfisken. Skär rödlöken  tunna skivor och hacka vitlöken fint, blanda med tonfiskröran. Om du har någon av örterna hemma så hacka dem och blanda ner i röran. Skiva tomaterna och blanda samman äggstanningen. Lägg ut tonfiskröran i pajskalet, lägg ut tomaterna ovanpå. Lägg på oliverna eller kaprisen, häll på äggstanningen, svartpeppra och sprid ut osten. Grädda i 200 grader i ca 30 min. Testa om äggstanningen har stelnat med en gaffel, låt sedan vila ca 10 min innan servering.

Ett svar

 1. Ping: Kräftpaj med Västerbottenost och Dill « Gabriella´s MAT

Kommentera Avbryt svar

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 120 andra följare

Skapa en webbplats med WordPress.com