– Visual Tastes –

Citron- och Mintmarinerad Lax med Ärtpesto och Potatis

Jag vet att jag missat flera dagars uppdateringar nu, inte bra! Skafferierna står nästan tomma här hemma och inspirationen är allt mycket lägre då. Dessutom så håller jag på att bli förkyld! I denna 30+ gradiga hetta, men det är alla fläktar och ACs fel jag lovar, man pendlar mellan hetthett och kallt varje dag. Här kommer i vilket fall gårdagens middag, som trots allt blev mycket god!

Till 4 personer

Lax

  • 4 laxfiléer
  • skal och saft av 1 citron
  • en handfull mintblad
  • 2 dl billigt vitt vin

Blanda ihop marinad ingredienserna och lägg ner laxen i dem. Låt marineras i minst 1 timme. Gör under tiden ärtpeston och potatisen och stek sedan laxen det sista du gör innan servering.  Krydda då med salt och nymalen svartpeppar, som alltid.

Ärtpesto

  • 500g ärtor
  • 150g parmesanost
  • 1 dl olivolja
  • 1,5 dl vatten
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl mald sötmandel

Koka ärtorna, både frysta och färska gå bra. Häll av vattnet när de är klara och låt dem svalna. Mixa sedan till en slät smet, tillsätt vatten, olivolja, mandel och vitlök. Smaka av med parmesanosten, salt och svartpeppar. Om peston är för tjock så ha i lite mer vatten.

Potatisen kokade jag i bitar och blandade sedan med en rödlök och en senapsvinägrett. Endast, olivolja, lite vitvinsvinäger, en matsked dijonsenap och salt och svartpeppar.

Kommentera Avbryt svar

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 121 andra följare

Skapa en webbplats med WordPress.com