– Visual Tastes –

Chokladmoussé med Hasselnötshack

Resultatet av en jag-måste-ha-choklad-nu-attack! Snabbt att göra och inte några krångliga ingredienser. Slät, fluffig och smälter i munnen…

Till 4 personer

  • 100g mörk choklad 60-80%
  • 1 tsk mjölk
  • 2 ägg
  • 1,5 dl grädde
  • 35g socker
  • en nypa salt
  • 25g rostade, hackade hasselnötter

Smält chokladen vattenbad med mjölken. Låt svalna något. Vispa äggulorna fluffigt med sockret. Häll sedan ner chokladen under ständig vispning, rör även ner en nya salt. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i smeten med en spatel, vispa äggvitan och vänd försiktigt försiktigt ner den i smeten. Häll upp i 4 portionsformar och låt stå i kylen i minst 2 timmar, garnera sedan med hackad rostade hasselnötter och njut! Vi testade även att lägga den i frysen en stund, vilket gav ett mer kompakt resultat med svalkande och gott.

Kommentera Avbryt svar

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 121 andra följare

Skapa en webbplats med WordPress.com