– Visual Tastes –

Bulgursallad med Aubergine, Svamp och Yoghurt- & Fetaostdressing

Denna salladen är enkel att slå ihop, vegetarisk och fräsch en sommardag med sin uppfriskande yoghurt- och fetaostdressing. Bulgur tycker jag blir så gott i en sallad full av andra goda grönsaker. Man kan blanda ner bulgur i nästan vilken grönsakssallad som helst så blir det lite matigare. Särskilt tillagade grönsaker och servers ljumna med en dressing. Här blir det uppfriskande med yoghurten, den salta osten och friska limesaften. En riktigt bra kombination! Jag rekommenderar även att servera ett gott bröd till, gärna doppat i olivolja och balsamvinäger…

För 2 personer

 • 100g bulgur
 • 1 liten aubergine ca 20 cm lång
 • 2 salladslökar
 • 4 stora champinjoner
 • 10 körsbärstomater
 • ett knippe persilja
 • 2-3 msk olivolja
 • 1 dl naturell yoghurt tex turkisk yoghurt
 • 50g fetaost
 • saft ifrån 1 lime
 • salt & svartpeppar

Koka bulgurn enligt instruktionerna på paketet. Hacka auberginen till små tärningar och stek på medelvärme i olja. Hacka salladslöken grovt och lägg ner i stekpannan när auberginen är nästan klar. Ta bort ifrån stekpannan när auberginen blivit mjuk, och stek en skivade svampen i smör. När svampen fått färg, blanda bulgur med auberginen och svampen. Dela körsbärstomaterna, hacka persiljan väldigt fint och blanda ner i bulgurn. Smaksätt med salt, svartpeppar och olivolja. Blanda ihop dressingen: Smula sönder fetaosten med en gaffel, bland med yoghurten, smaksätt med limesaft, salt & svartpeppar.

 

 

Kommentera Avbryt svar

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 120 andra följare

Skapa en webbplats med WordPress.com