– Visual Tastes –

Sangria med Vitt Vin, Kanel, Nejlikor, Apelsiner & Mynta

När man vill ha en drink som är törstsläckande och smakrik en fin sommarkväll. När man ska göra bål till många och inte vill köpa en massa dyr sprit. När du vill kunna bjuda på något finfint och säga ja, det är hemmagjort! …fast det endast tog 10 min att förbereda ;) Svaret är SANGRIA! Billigt vin, sockerlag med kryddor, skär upp lite frukt och kyl över natten – och det blir så fantastiskt gott! Ett recept på rödvin kommer – ska göra den alldeles strax :)

På 2 liter vitt vin

  • 2 L vitt vin, helst torrt men köpt något billigt!
  • 2 apelsiner
  • 2 äpplen
  • 1 handfull myntablad
  • 1 kanelstång
  • 1 msk nejlikor
  • ev. 2 stjärnanis
  • sockerlag (2 dl socker + 2 dl vatten)

Koka upp sockerlagen med kanelstången, nejlikorna och stjärnanisen och koka i ca 5 min, låt svalna. Skär en av apelsinerna i tunna skivor och äpplena i små klyftor, häll vinet på frukten och blanda i sockerlagen. Pressa den andra apelsinen och blanda ner saften i vinet. Låt stå i kyl över natten, servera med is och myntablad, klart! Ni kanske ser att jag har persikor i min sangria, vilket även det är gott, men jag har kommit fram till att äpplen håller sig finare och ser aptitliga ut även efter 24 timmar i vätska. Vill man ha persikor i sin sangria så rekommenderar jag att lägga i dem vid servering.

Kommentera Avbryt svar

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 120 andra följare

Skapa en webbplats med WordPress.com