- Visual Tastes -

Semifreddo med Lemoncurd

Detta är alltså vad jag hittade på med lemoncurden jag gjorde tidigare i veckan. Jag hittade ett recept med semifreddo smaksatt med lemoncurd på Allt om Mat:s hemsida och det lät så fantastiskt gott! Perfekt att äta en sensommarkväll. Glassen blir ganska mäktig så en stor kula är nog efter en fin middag. Eftersom man förbereder lemoncurden och semifreddon långt i förväg, så behöver man inte stressa med det precis innan gästerna kommer. Å som jag redan har skrivit, detta receptet på lemoncurd går snabbt och är riktigt busenkelt! Såhär gör du glassen:

Till 6 portioner

  • 100g philadelphia
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl + 0,5 dl strösocker
  • 3 äggulor
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 äggvitor
  • saft ifrån 1 citron
  • 1 dl lemoncurd

Vispa ihop philadelphian med 1 dl socker och vaniljsocker. Skilj gulor och vitor åt och rör ner äggulorna i smeten. Vispa grädden i en separat skål och vänd ner i smeten, gärna med en slickepott. Vispa äggvitorna till ett hårt skum med en elvisp och tillsätt sedan resten av sockret och vispa till en slät maräng. Vänd ner marängen försiktigt i smeten. BLand ner citrfonsaften i lemoncurden och varva sedan glassmet och lemoncurd i en form och frys i minst 5 timmar, men går bra att äta dagen efter också.

About these ads

Ett svar

  1. Ping: Curd av Blodapelsin – Curd of Blood Orange « Gabriella's MAT

Kommentera Avbryt svar

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 120 andra följare

Build a website with WordPress.com