- Visual Tastes -

Fryst Cheesecake med Hallon

Detta är min lillebrors absoluta favoritefterrätt. Jag tror det är en välkänd cheesecake, kanske mer vanlig än de ugnsbakade. Jag älskar cheesecakes i alla former! Denna glassliknande version är så enkel att göra och håller sig upp till 4 veckor i frysen, perfekt att ha när glassuget smyger sig på eller oplanerade gäster stannar på fika. Nu har förresten första dagen av min inspark på Linnéuniversitetet avklarats och jag har pratat med en del av dem som jag kommer studera med. Det känns bra men fortfarande lite nervöst, hoppas veckan med aktiviteter blir kul!

Till 6-8 pers

  • 200g philadelphiaost
  • 3 st ägg, gulor och vitor skilda
  • 2 dl strösocker
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 3-4 krossade digestivekex

Rör ihop ost, socker, vaniljsocker, salt och äggulorna. Vispa grädden och vänd ner den i smeten. Vispa vitorna och vänd ner dem försiktigt i smeten. Häll upp smeten i en pajform med löstagbar kant, och frys i minst 6-7 timmar. Tag fram 20 min innan servering och pynta då med ett lager krossade kex, dessa kan silas på så blir det en jämn och fin yta. Därefter kan cheesecaken prydas med vilka bär eller frukter som man önskar, t ex hallon, kiwi, skivade jordgubbar, blåbär etc.

 

About these ads

Ett svar

  1. Pingback: En Nyårsmeny & Glad Fortsättning! « Gabriella´s MAT

Kommentera Avbryt svar

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Join 116 other followers

Powered by WordPress.com