– Visual Tastes –

Grillad Fläsfilé med Klyftpotatis, Sellerimos och lyxig Svampsås – & Drulleförskringar…

Jag har något att berätta, något har hänt som kommer påverka mig och er en tid framöver. Min mamma har av misstag tvättat min kamera i tvättmaskinen. Ja, …det finns inga ord. Flera räddningsförsök har gjorts, de har innehållit allt ifrån ris till kattsand för att dra ur fukten, men jag tror att tvättmedlet har frätt sönder alla viktiga delar. Inga klara, ljusa matporträtt på ett tag nu alltså, å jag som precis blivit student! Detta hade gjort mindre skada på Malta eftersom jag där hade tillgång till min pojkväns proffsiga utrustning och dessutom hans kunskaper inom fotografi. Jag har nog aldrig skrivit mycket om hur bilderna på bloggen tas, men bilderna är till 90% tagna av honom. Jag vill såå gärna köpa mig en egen systemkamera, men eftersom jag vill ha en fullformat och en canon så skulle det vara en stor stor investering för mig. Så tills jag hittar en ersättare kommer bilderna vara lite eh… mindre bra. Jag ska dock göra mitt bästa för att få dem så bra som möjligt iaf!

Att denna middagsrätt var riktigt riktigt god kan hela min familj intyga! Å så vi njöt, saftigt kött, krispig potatis, smakrikt sellrimos och en av de bästa såser…. Tänk vad denna middag skulle kosta på en restaurang? Nä, jag känner nästan aldrig att det är värt att gå ut och äta när man kan laga lika fantastiskt hemma. Och hemma så kan ju alla njuta av ett glas vin till maten :)

Fläskfilén

 • 1 fläskfilé
 • 1 tsk hela rosépeppar
 • 1 tsk svartpeppar
 • 1 tsk salt

Det är så svårt att uppskatta kryddor i efterhand, men detta känns rätt. Lägg ner alla kryddorna i en mortel och arbeta dem tills rosépepparn är malen. Gnid in kryddorna i köttet och grilla tills filén når innetemp. 60 grader. Låt vila en sund, ej i folié dock, och skär sedan upp i skivor.

Sellerimos

 • 1 selleri rot
 • 1/2 citron
 • 1 tsk timjan
 • salt & svartpeppar
 • 2-3 msk olivolja

Skala och skär sellerin i bitar, lägg dem i en form som passar i din micro och krydda. Pressa över citronsaften och lägg i citronhalvan, samt en skvätt vatten. Micra i 12 min på effekt 700 eller 800. Häll sedan av vattnet, tag bort citronen och mosa bitarna med en gaffel. Jag gillade att ”moset” hade mycket struktur kvar, så gaffelbearbetning räckte. Smaka av med olivolja, salt och peppar.

Svampsås

 • 1/2 pkt bacon
 • 6 stora champinjoner
 • 1 dl rödvin
 • 3 dl grädde
 • 1 dl vatten
 • 2 msk vetemjöl
 • 1 msk engelsk senap
 • 1 tsk sojasås
 • 1 tsk rosmarin
 • salt & svartpeppar

Skär baconen i tunna strimlor och stek på medelvärme, skiva champinjonerna. När fettet smält ifrån baconet, lägg svampen i stekpannan och bryn dem lätt. Tillsätt sedan vinet och rosmarinen, låt såsen koka i 3-4 min, tills hälften av vinet finns kvar. Tillsätt då först mjölet, rör ut det, och blanda sedan i grädden och vattnet. Låt sjuda och rör tills såsen tjocknat. Smaksätt med senapen, salt, svartpeppar och lite sojasås för färgens skull. Servera med köttet, moset och klyftpotatis!

Ett svar

 1. Ping: Vad är du? En medveten individ eller ett får i massan? « Gabriella´s MAT

Kommentera Avbryt svar

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 121 andra följare

Skapa en webbplats med WordPress.com