– Visual Tastes –

Godaste Hemmagjorda Burgaren!

Om ni ska göra egna hamburgare hemma så gör den här. Det är med stooor marginal den saftigaste, krispigaste och smakrikaste burgaren jag ätit! Verkligen i klass med (om inte bättre) dem man kan få på hamburgerrestauranger. Min lillebror hade hittat ett recept på en äkta Big Mac från McDonalds som han ville testa, så det är det vi har utgått ifrån, fast vi gjorde enkla burgare och inte flera lager av kött och bröd. Om ni brukar köpa färdiga, frysta hamburgare som min familj, så vill jag påpeka att det inte är jämförbart med att göra egna på nötkött – som ger den goda smak man vill åt. Såhär fixar du denna fantastiska burgare hemma:

Till 8 burgare:

 • 500g nötfärs
 • salt & svartpeppar
 • 8 hamburgerbröd
 • 8 skivor cheddarost
 • 2 skivade tomater
 • 1/2 hackad gullök
 • ca 6 blad isbergssallad hackad
 • 8 skivor bacon

Dressingen:

 • 1 ½ dl majonnäs
 • 2 msk dijonsenap
 • 1 ½ msk hackad inlagd gurka (söt) el Bostongurka
 • 1 msk finhackad schalottenlök alt. gul lök
 • 1 tsk vitvinsvinäger
 • 1 tsk socker
 • 1/2 tsk paprikapulver
 • ev. 1 krm vitlökspulver
 • 1 krm salt

Dressingen kan med fördel göras några timmar innan servering, blanda ihop alla ingredienser och låt den sedan dra i kylen. Dela upp köttet i 8 bitar, tryck sedan ut det i cirklar med en diameter på 12 cm. Det ska bli relativt tunna, stora burgare, men de krymper ganska mycket när man sedan steker dem. Förbered grönsakerna, stek hamburgarna och salta och peppra på varje sida. OBS! De blir klara snabbt, så var noga med att inte steka dem för länge. Stek baconen krispiga, och stek även bröden så de blir rostade. Ta en undersida bröd, lägg på ca en matsked dressing, sedan burgaren – ost – bacon – sallad – lök – tomater – dressing – bröd! Servera direkt så att de inte kallnar.

Kommentera Avbryt svar

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 120 andra följare

Skapa en webbplats med WordPress.com