– Visual Tastes –

Snitzel med Matvete och Svampsås

Idag har jag avklarat och fått godkänt på den första uppgiften på de kommande tre studieåren! Känns kul att vara igång och jag ser fram emot att lära känna mina klasskamrater bättre, kanske hittar jag någon som är lika galen i mat som jag!? Man kan ju hoppas ;) Om en vecka så har vi vår första tenta, det blir verkligen något att fira om den går bra. Å just det, idag har jag skrivit kontrakt för att hyra en lägenhet i Kalmar :D Jag ser verkligen fram emot att inreda den och få ha allt precis som jag önskar … och har råd ;) Till dagens middag då, matvete är verkligen jättegott, så kul att variera sig lite. Å denna svampsåsen måste ni testa, enkel och blev sååå god!

Till 4 personer

 • fläskinnanlår
 • 2ägg
 • 1 dl mjöl
 • 2 dl ströbröd
 • salt & vitpeppar

 

 • 3 dl matvete
 • vatten
 • salt & svartpeppar

 

 • 10 champinjoner
 • 2 msk mjöl
 • 1 msk smör
 • 1 dl vitt vin
 • 2 dl grädde
 • 2 dl vatten
 • 1 tsk rosmarin
 • 1 kalvbuljongtärning

Koka matvetet efter instruktionerna på paketet, krydda sedan med salt och svartpeppar. Dubbelpanera köttet – vänd köttbitarna först i mjöl, sedan ägg och sist ströbröd. Stek dem i smör på medel/hög värme, de blir snabbt klara! & krydda med salt och vitpeppar. Skiva svampen och hetta upp en stekpanna. Bryn svampen på hög värme och lägg i en klick smör först när den fått färg. Blanda då i mjölet så att det sugs upp av smöret, häll i vinet, grädde och vatten. Låt koka upp, lägg i kryddorna och låt såsen sjuda tills den tjocknat. Servera med en god sallad.

Kommentera Avbryt svar

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 120 andra följare

Skapa en webbplats med WordPress.com