– Visual Tastes –

Trattkantareller med Grädde och Parmesanost

Denna enkla macka med svamp är en dröm! Fantastisk i kvällsmyset med en kopp te. Den största överraskningen var att torkad svamp smakade precis som färsk efter lite blötläggning. För ja, jag använde faktiskt torkade trattkantareller, och till en början med var jag inte övertygad att de skulle bli goda att göra stuvning med. Men man lär sig hela tiden, för bara efter ca 15 min i vatten så såg de precis ut som vanliga trattisar igen, lite slemmigare bara ;) Å smaken hade verkligen inte gått förlorad. Nu vill jag hitta mer svamp, efter allt detta regnet borde de finnas ute i skogarna, det blir stövlar på och svampkorg med på nästa promenad :)

  • 2 dl torkade trattkantareller
  • 1 klick smör
  • 3 msk mjöl
  • 2 dl grädde + 1 dl mjölk
  • salt och vitpeppar
  • 2 dl riven parmesanost
  • 8 skivor rostbröd

Ställ ugnen på 200 grader. Lägg svampen i en bunke och täck med vatten, låt ligga i 15-30 min. Smält lite smör i en stekpanna och häll på svampen + lite av vattnet, stek tills vattnet avdunstat och rör då i mjölet. Häll på grädde och mjölk och rör tills blandningen börjar sjuda. Låt sjuda i ca 10 min och smaka av med salt och vitpeppar. Lägg upp brödskivorna på en ugnsplåt och häll på stuvningen. Fördela osten över mackorna och grädda i ugnen i ca 10 min tills osten börjat bubbla. Servera med lite grönsaker och njut!

Kommentera Avbryt svar

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 120 andra följare

Skapa en webbplats med WordPress.com