- Visual Tastes -

Auberginepaj med Soltorkade Tomater & Oliver

IMG_9895

IMG_9885-2

Auberginepaj med Soltorkade Tomater & Oliver

Mer paj! Jag älskar aubergine och försöker hitta fler sätt att tillaga det på – paj är nu ett beprövat och väl godkänt sätt att äta den på :) Gott som förrätt eller vegetarisk måltid (2 småpajer/pers) eller varför inte som tillbehör till en grillad kycklingfilé. Trevlig tisdag!

Till 4 minipajer

 • 3 dl mjöl
 • 100g smör
 • 1 ägg
 • ev. lite kallt vatten
 • 1 liten aubergine
 • 2 vitlöksklyftor
 • 2 schalottenlökar
 • 1/2 dl soltorkade tomater i olja + 3 msk spad
 • 20 oliver
 • 150g fetaost/västerbottenost/vad som finns hemma
 • 2 ägg
 • 1 dl mjölk
 • salt & svartpeppar

Blanda ihop degen i en matberedare, låt den sedan vila i kylen i 20 min. Dela den sedan i 4 bitar som du kavlar ut till cirklar. Lägg över degcirklarna i dina formar och låt degen hänga ut någon halvcentimeter över kanten. Gaffla degbottnarna och förgrädda i ca 10 min, 200 grader. Under tiden kan du fixa fyllningen. Hacka auberginen i småsmå bitar, hacka vitlök, schalottenlök och soltorkade tomater. Stek auberginen, tillsammans med löken, i spadet från tomaterna tills den är helt mjuk. Blanda ner tomaterna och salta och peppra. Fördela fyllningen i pajskalen och lägg på oliverna. Blanda ihop äggstanningen och fyll pajerna. Smula över osten och grädda i 200 grader i ca 15 min eller tills pajerna stannat. Servera som förrätt eller till en middag för två, med en god sallad.

About these ads

Kommentera Avbryt svar

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 120 andra följare

Build a website with WordPress.com