- Visual Tastes -

Ugnsbakad Brieost med Valnötter & Honung – Baked Brie with Walnuts and Honey

namnlöst-10 namnlöst-12Har ni haft en trevlig helg? Vad har ni gjort? Vad har ni ätit? :)
– Förresten, om någon av er fina matälskare vill ha ett recept på något speciellt eller mer av någon sorts mat så vore det jättekul att höra! Bara skriv så ska jag göra vad jag kan :)

Jag har haft en ganska full helg, mest klädshopping (äntligen!) och biltvätt (dessa j*kla fåglar!). Jag hade planerat att laga god helgmat åt min familj, men det mesta av matlagningen gick faktiskt ganska dåligt. Jag vet inte vad som hände, men inget, varken råvaror eller köksmaskiner ville samarbeta :( Det kan vara så att mammas kök är lite bittert på mig för att jag inte är där och lagar mat så ofta längre – och därför motarbetar mig. Det kan också vara så att jag var lite trött och ofokuserad, och jag gav kanske inte tillräckligt med kärlek till maten ;)

EN liten förrätt blev trots allt väldigt god! Varm, mjuk, brieost med honung som karameliserat valnötterna och gojibären – är precis lika gott som det låter! Ät med dina favoritkex och gärna lite frukt, t ex skivat päron.

Ugnsbakad Brieost med Valnötter & Honung

 • 1 hel, rund brieost
 • 70g grovhackade valnötter
 • 1/2 dl flytande honung
 • 2 msk gojibär (kan uteslutas eller bytas ut mot några andra bär)

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda valnötter och bär med honung. Lägg bireosten på ett ugnssäkert fat, gör små snitt som tre sträck över hela osten. Lägg nötblandningen ovanpå osten. Grädda i 7-8 min i ugnen, servera med kex.

-english-

Have you had a nice weekend? What have you done? What have you been eating? :)
– By the way, if any of you food lovers want a recipe for something special or more of any kind of food, it would be great to hear! Just write and I’ll do what I can :)

I’ve had a pretty full weekend, mostly clothes shopping (finally!) and car washing (it’s the freaking birds fault!). I had planned to cook nice weekend food for my family, but most of the cooking actually went pretty bad. I don’t know what happened, but nothing, neither the ingredients or the kitchen things would cooperate :( It may be that my mother’s kitchen is a bit bitter with me because I’m not there cooking as often anymore – and therefore it works against me. It can also be that I was a bit tired and unfocused, and perhaps I didn’t give the food enough love ;)

This small appetizer was, after all, very good! Warm, soft, brie cheese with honey that caramelized the walnuts and the goji berries – it’s just as good as it sounds! Eat this with your favorite crackers and if you want, a little fruit, such as sliced ​​pears.

Baked Brie with Walnuts & Honey

 • 1 full, round Brie
 • 70g walnuts, coarse chopped
 • 1/2 dl liquid honey
 • 2 tbsp wolfberries (can be excluded or replaced with some other berries)

Preheat oven to 200 degrees. Mix walnuts and berries with honey. Put the brie in an ovenproof dish, makes small incisions as three stretches across the cheese. Add the nutmix on top of the cheese. Bake for 7-8 minutes in the oven, serve with crackers.

About these ads

2 svar

 1. Emmy

  Ugnsbakad dessertost är bland det bästa jag vet. Men jag brukar använda camembert istället för brie, gillar den bättre och så finns de i mindre storlek. Har du testat att panera bitar av dessertost i panko-ströbröd? (först vetemjöl, sen ägg och sist panko) Blir galet gott!

  7 februari, 2013 kl. 23:37

  Svara
  • Det låter jättegott, måste testa båda dina förslag! Ha en fin helg :)

   9 februari, 2013 kl. 10:24

   Svara

Kommentera Avbryt svar

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 119 andra följare

Skapa en webbplats med WordPress.com