- Visual Tastes -

Ryggbiff med Klyftpotatis och Hemmagjord Bea – Sirloin with Roasted Potatoes and Homemade Bea

ryggbiff bearnaisesås klyftpotatisryggbiff bearnaisesås klyftpotatis 2

Ryggbiff med Klyftpotatis och Hemmagjord Bea

Till fyra personer köpte vi en hel ryggbiff på 1,2 kg, och det räckte även till två biffmackor (recept kommer i veckan). Köttet ska ligga framme så att det blir rumstempererat innan det tillagas. Krydda alla sidor med salt och svartpeppar och bryn köttbiten med skivad vitlök och ev. med några örter (timjan, rosmarin, basilika) i olivlja och smör. Lägg den sedan i en ugnsform, sätt en kött termometer i den tjockaste delen och tillaga i 180 grader till önskad innetemperatur: 53 rött och 56 rosa. Ta upp köttbiten ur ugnen, låt vila i minst 10 min och skiva den i tjocka skivor, precis innan servering.

Hemmagjord Bearnaisesås med Basilika, godaste och enklaste receptet!

Klyftpotatis lagas i 200 grader tills de fått mycket färg, gärna med rapsolja, havssalt och timjan eller rosmarin. Det blir extra gott att blanda potatisen med bitar av morot, palsternacka, gul lök och vitlök (hel eller delad med skal).

-english-

Sirloin with Roasted Potatoes and Homemade Bea

For four people we bought a whole sirloin of 1.2 kg, and there was even enough for two steak sandwiches (recipe comes this week). The meat should be left out so that it is at room temperature before being cooked. Season all sides with salt and pepper and brown all sides of the meat with sliced ​​garlic and some herbs (thyme/rosemary/basil) in oliv oil and butter. Put it then in a baking dish, place a meat thermometer in the thickest part and cook at 180 degrees, 53 red and 56 pink. Pick up the piece of meat from the oven, let rest for at least 10 minutes and slice it into thick slices just before serving.

Homemade Béarnaise Sauce with Basil, the tastiest and easiest recipe!

Potato wedges cooks at 200 degrees until they got a lot of color, often with rapeseed oil, sea salt and thyme or rosemary. It will be extra good to mix the potatoes with chunks of carrot, parsnip, onion and garlic (whole or split in shell).

About these ads

3 svar

 1. Emmy

  Jag är en riktigt såsoman och hemgjord bea är helt galet gott. Så oerhört gott till en bit kött. Jag är tyvärr dålig på att steka kött bra. Det vill sig inte riktigt hur mycket jag än försöker. Grilla brukar gå lite bättre.

  4 mars, 2013 kl. 21:02

  Svara
  • Ja sås är det bästa! Jag tycker termometern gör det så mycket enklare, men har upptäckt att det spelar stor roll hur bra köttet är från början. Igår blev jag bjuden på rumpstek från black angus, och det var nog det godaste nötkött jag ätit!

   4 mars, 2013 kl. 21:05

   Svara
 2. Ping: Biffmackor – Beef Sandwiches | Gabriella's MAT

Kommentera Avbryt svar

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 120 andra följare

Build a website with WordPress.com