– Visual Tastes –

Chevré med Ugnsrostade Tomater & Pecannötter

En förrätt med få ingredienser men som alla är i perfekt harmoni! Jag blev så positivt överaskad av att något så enkelt kunde bli så oerhört gott, det blev direkt ett av mina starkaste matminnen hittills. Min mamma hade för några veckor sedan planerat att göra en slags förrätts cheesecake som hon hittat i tidningen Buffé tror jag det var. Hon har nu i sommar upptäckt att getost faktiskt är mycket gott, så nu finns det ju mycket att testa på det området. Vi hade dock inte fått tag på vissa ingredienser till cheesecaken, så vi fick improvisera en enkel förrätt med de ingredienser vi hade. Detta är säkert en vanlig kombination för många, men för oss var det nytt och alla tyckte det var en fantastisk förrätt, så jag vill verkligen dela med mig av den.

Till 6 personer

  • 200g getost ifrån märket President, Sainte Maure
  • 50g pecannötter eller valnötter
  • 12 ugnsrostade körsbärstomater eller 3 vanliga tomater
  • ca 4 msk flytande honung
  • ca 4 msk tjock balsamvinäger / crema di balsamico
  • några basilika blad att garnera med

Skär upp getosten i halvcentimeter stora bitar, lägg upp på förrätts tallrikarna. Alla får då en och en halv bit var. Nötterna lade jag på hela men de hade kanske varit ännu bättre grovt hackade, så det rekommenderar jag att göra. Fördela tomatbitarna jämt på tallrikarna, jag skriver nedan hur de ska ugnsrosts. Garnera sedan med nötterna, honungen, balsamvinägern och basilikan.

Ugnsrostade körsbärstomater

  • 12 ugnsrostade körsbärstomater eller 3 vanliga tomater
  • saft ifrån en halv citron
  • salt och socker

Sätt ugnen på 150 grader. Dela körsbärstomaterna eller klyfta tomaterna och lägg upp på en ugnsplåt. Häll över citronsaften och salta och sockra lätt över tomaterna. Låt dem sedan rostas i ugnen i 1,5 timmar på 150 grader. Låt svalna och använd sedan t ex till förrätten ovan.

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s